Prośba o pomoc

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Misiups
    Classic
    • 2010
    • 7

Prośba o pomoc

Zamieszczone przez Mihau
    Dejwid, felgi są mega! k
    dobry zakup.
    Dzięki

Mając dzisiaj chwilę czasu, zmieniłem sobie fele i pstryknąłem parę fot.

PS. w następnym tygodniu przychodzą sprężyny eibacha, więc trochę będzie niżej :twisted:
  • kiniors
    Drive
    • 2009
    • 61

Prośba o pomoc

po przejechaniu ok 500 m na zimnym silniku skoda zaczyna przerywać, tak jakby nie dostawała paliwa i wtedy dopiero temperatura silnika wzrasta i termostat sie otwiera i nabiera temp. do 90 stopni. Na rozgrzanym silniku jazda jest ok i spalanie tez w normie chociaż czuć spaliny koło auta. Vag pokazuje mi jeden błąd oxygen sensor. Podejrzewam dwie rzeczy, jedna to czyjnik temperatury silnika, bo po zgasnięciu auta i odpaleniu temp. wzrasta i termostat sie otwiera i problem znika, a druga to sonda lambda tez może być niesprawna. Koledzy proszę o wasze podpowiedzi, bo nie wiem co kupić i co wymienić, a nie chce naciągnąć się na niepotrzebne wydatki.

Komentarz

• deviltomek
      Ambiente
      • 2010
      • 246

skasowac i sprawdzic czy pojawi sie ponownie, jesli tak przyjzec sie czujnikowi usadzonemu na kolektorze dolotowym patrząc z przodu auta po lewej stronie kolektora, trzeba sciagnac obudowe filtra powietrza by go zobaczyc.....jest drogi wiec lepiej nie wymieniac w ciemno.....byc moze uda Ci sie od kogos wsadzic taki czujnik na chwile , najlepiej włączyć vaga i posprawdzac bloki pomiarowe czy wartosci sie zmieniają....teraz nie pamietam które

Komentarz

• kiniors
        Drive
        • 2009
        • 61

Po każdym otwarciu termostatu pojawia się spowrotem błąd oxygen sensor signal to low.
        do momentu zdławienia temperatura silnika na liczniku wynosi 0 a po paru sekundach szybko rosnie az do 90 stopni i wszystko wraca do normy, autko ładnie przyspiesza.

Dlatego podejżewam ten czujnik temp., ale błąd oxygen sensor to przecież sonda lambda, ale z drugiej strony jakby padła sonda to skodzina paliła by dużo więcej

Komentarz

Pracuję...